Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Brieven - Theodor Fontane
Brieven - Theodor Fontane

Specificaties

Brieven

Theodor Fontane

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 20,00.

Boek 172 uit de serie Privé-domein.

Omschrijving

Privé-domein nr. 172. Keuze uit de brieven van de Duitse letterkundige (1819-1898).

'Zijn er nog meer brieven? Geef ze alsjeblieft uit!' schreef Thomas Mann in zijn beroemde essay 'Der alte Fontane'. Zijn wens werd ingewilligd en thans beschikken wij over een kolossale verzameling van vele duizenden brieven van de hand van Fontane.

Eén ding is inmiddels zeker: de auteur van Effi Briest was niet alleen een groot romancier, maar ook een van de grootste en ontroerendste briefschrijvers van de negentiende eeuw. Fontane zelf heeft zich eens een epistolair talent van professie genoemd. Inderdaad maakte hij op ingenieuze wijze van elke brief een kostelijke gebeurtenis. Zijn grote kracht lag hierin dat hij de geadresseerde steeds op een persoonlijke manier trachtte aan te spreken. Zijn brieven zijn vrij van elk cliché of formalisme.

Fontane heeft het Berlijn van zijn tijd nauwkeurig geobserveerd en er op een sprankelende, meelevend-ironische wijze verslag van gedaan. Ook van zijn vele reizen in Midden-Europa, Frankrijk en Engeland geeft hij kleurrijke verslagen in zijn correspondentie. In de correspondentie met zijn dochter Mete en zijn intieme vrienden kon hij zich veel vrijer uiten dan in zijn romans en recensies. Zijn brieven verschaffen een boeiend inzicht in het maatschappelijke en literaire leven van zijn tijd en onthullen vele kanten van zijn persoonlijke gevoelens.

*Laat ik met nadruk bekennen dat geen werk uit het verleden of uit het heden mij zulk een sympathie, zoveel dankbaarheid, zoveel warmte, verrukking, blijdschap bezorgde als een brief of een bladzijde uit een brief van Fontane. - Thomas Mann

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Amsterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 20,00
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 20,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Er is geen Nieuw aanbod gevonden.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht