Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Zuivere kleuren - Vladimir Nabokov
Zuivere kleuren - Vladimir Nabokov

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  De Arbeiderspers / Prive Domein
 • ISBN:
  9789029532174
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  672
 • Genre:
  Over literatuur
 • Jaar:
  1993

Zuivere kleuren

Brieven 1923-1977

Vladimir Nabokov

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Privé-domein nr. 184.

In Zuivere kleuren/Brieven van Nabokov, zonder twijfel het dikste Privé-domeindeel dat ooit verschenen is of zal verschijnen, komt in de eerste plaats de brede menselijke kant van leven en werk van de Russisch-Amerikaanse grootmeester aan bod.
We lezen uitvoerig over zijn betrekkingen met zijn familie, zijn studenten, zijn uitgevers en met allerlei figuren die zijn pad hebben gekruist. Ook lezen we erin over zijn passie voor vlinders en schaken, en etaleert hij er onverbloemd zijn politieke en sociale standpunten in plus zijn zeer persoonlijke tegendraadse visie op de canon van de wereldliteratuur.

Daarbij treedt hij vaak uitvoerig in veelzeggende details over zijn eigen werk. Vrijwel alle motieven en persoonlijke achtergronden van zijn magnifieke oeuvre komen in deze fascinerende correspondentie aan bod. De ongelooflijke avonturen van en rond Lolita vormen in dit epistolaire meesterwerk alleen al een roman op zich.

Zijn zoon Dmitri stelde met Matthew J. Broccoli de bundel samen en voorzag deze van een uiterst verhelderend nawoord.

'Zijn zinnen zijn al mooi buiten de context maar dubbel mooi daarbinnen. Hij schrijft proza op de enige manier waarop het geschreven moet worden, namelijk extatisch. Met de intensiteit van zijn intelligentie en reflecterende ironie heeft zijn werk in onze eeuw nergens zijn gelijke. Zonder voorlopers, zonder opvolgers staat Nabokov daar als een mastodont in de wereldliteratuur.' - John Updike

'Voortdurend duikt in deze brieven de tovenaar op van Lolita, Ada, De gave. Ineens is hij daar en is de brief niet meer zomaar een brief maar een betoog waarvan de lezers van de grote romans de speciale stijl en speculatie kunnen navoelen en genieten. De brieven behoren helemaal tot de wereld van Nabokov, waarvan ze de rijkdom en glans nog vergroten en en en verdiepen.' - Le Monde

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht