Doorgaan naar inhoud

Puzzelen aan een uitdagende leeromgeving

van kantelen naar meer leerlinggericht

Puzzelen aan een uitdagende leeromgeving - Audrey Deleu, Delphine Wante
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De belangrijkste opdracht van de leraar lager onderwijs is een uitdagende leeromgeving creëren voor de leerlingen zodat zij gemotiveerd en betrokken kunnen bijleren, is de belangrijkste opdracht van de leraar lager onderwijs.
De vraag die elke leraar zich daar bij stelt, is "Hoe doe ik dat?".
De auteurs zijn ervan overtuigd dat de leraar bij het opzetten van een uitdagende leeromgeving best twee bakens voor ogen houdt als vertrekpunt: 'de leerlingen' waarmee hij werkt en 'de doelen' die hij wenst te bereiken. In het handboek vertrekken ze dan ook vanuit een uitgebreide verkenning van deze bakens in al hun facetten. Van zodra de leraar goed weet waarop hij zich oriënteert, wordt ingegaan op alle elementen die een rol spelen bij het vormgeven van een uitdagende leeromgeving. Om zo'n leeromgeving te ontwerpen heeft men kennis nodig over de rol van de leraar, leerinhouden, werkvormen, media en evaluatie.
Dit zijn puzzelstukken waarmee we een uitdagende leeromgeving kunnen bouwen. De didactische handvatten zoals doelgericht leren, concreet werken, enz. zijn richtingaangevend voor wat we onder een uitdagende leeromgeving verstaan.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.