Doorgaan naar inhoud

Reflecteren

leren van je ervaringen als sociaal professional

Reflecteren - Marie-Jose Geenen, Marie-José Geenen
Paperback
Tweedehands vanaf 16,50

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
16,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Zoals een timmerman zijn gereedschap geregeld moet inspecteren en onderhouden, is het voor sociale professionals van groot belang dat zij reflecteren op hun professionele handelen. Zij zijn immers zelf hun belangrijkste gereedschap. In de opleidingen voor sociale professionals is reflectie dan ook een belangrijke competentie.
Dit boek leert studenten wat reflectie is, op welke manier zij kunnen reflecteren en wat het doel en de zin van reflectie zijn. Daarbij worden verbanden gelegd met theoretische achtergronden uit de filosofie en de psychologie.
Reflecteren Leren van je ervaringen als sociale professional bestaat uit drie delen. Eerst wordt de basiskennis aangereikt. Deze theorie wordt steeds afgewisseld met praktijkvoorbeelden en persoonlijke ervaringen van studenten. Zo wordt voortdurend de link gelegd naar de praktijk van studie en het toekomstige beroep. In deel twee bespreekt de auteur de basisvaardigheden van het reflecteren. Het boek sluit af met een praktisch deel, waarin de auteur tal van oefeningen aanbiedt om de student te helpen het reflecteren in de vingers te krijgen.
Reflecteren biedt theorie en opdrachten zowel op instapniveau, als op verdiepend niveau, zodat het boek tijdens de hele studie gebruikt kan worden.

Marie-José Geenen docent en supervisor aan de Academie voor Sociale Studies van Avans Hogeschool.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.