Doorgaan naar inhoud

Rode wijn

de verhalen van De adelaars en De meisjes en de partizanen gebundeld

Rode wijn - Kader Abdolah
Paperback
Nieuw vanaf 9,90

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
9,90
Levertijd: 1-2 werkdagen

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

De verhalen van De adelaars en De meisjes en de partizanen gebundeld.

De Adelaars:
Kader Abdolah (Iran, 1954) stamt uit een familie met een lange traditie in de Perzische literatuur. Politieke redenen dwongen Abdolah uit Iran te vluchten en hij vestigde zich in 1988 met zijn gezin in Nederland. Hij ging de strijd aan met de Nederlandse taal en kreeg de woorden in korte tijd zo goed onder de knie dat hij een eigen sobere, maar beeldende schrijfstijl ontwikkelde. "De Adelaar"
is zijn debuut. De verhalen in "De Adelaars" geven een indringend beel van wat het betekent politiek vluchteling te zijn in een land met een andere cultuur.

De Meisjes en de Partizanen:
In deze verhalenbundel is 'de vlucht en het verlies van alles wat je... dierbaar is' de thematiek. Diverse verhalen belichten de bijzondere rol van vrouwen in het dictatoriaal geregeerde Iran en in het vrije Westen. In 'Marcia' doet een Nederlands meisje de hoofdpersoon denken aan zijn zus, die na een verzetsactie spoorloos verdween. De blinde echtgenoot in 'Hasan Garibi' is voor zijn vervoer naar het ziekenhuis aangewezen op de Duitse taxichauffeur Rudolf Hillerbrand, die hij associeert met een nazi. Een wurgende angst verandert de zachtaardige Garibi bijna in een moordenaar. In het titelverhaal raakt een jongen in de ban van de radio. Zingende meisjesstemmen van achter de zeeën bereiken zijn oor, maar ook de stem van de machthebbers en die van het verzet.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.