Doorgaan naar inhoud

Roekeloos [e-Book]

e-Book

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Niet beschikbaar

Ook verkrijgbaar als

Omschrijving

Chrissie Hynde, zangeres en songwriter, werd in 1951 geboren in Akron, Ohio. Ze is vooral bekend geworden als frontvrouw van The Pretenders. Tegen de tijd dat ze veertien was, wist Chrissie Hynde dat ze weg moest uit Akron, Ohio. Haar keurige Amerikaanse jaren-vijftigjeugd was op zijn kop gezet door haar opkomende voorkeur voor rock-’n-roll, motoren en de ‘get-down boys’ die ze zag bij concerten in Cleveland en omgeving – Mitch Ryder, The Jeff Beck Group, The Velvet Underground, David Bowie en vele anderen.
Nadat ze de rellen op Kent State University had doorstaan, vluchtte ze naar Mexico, Canada, Parijs en uiteindelijk Londen. Daar belandde ze precies op tijd in de beginnende punkscene waar ze niet alleen overal ooggetuige van was, maar waar ze vooral ook de kans wist te grijpen haar eigen band, The Pretenders, te vormen.
Iggy Pop, The Sex Pistols, The Clash, Vivienne & Malcolm, Ray Davies… Van slaapkamer tot bikerhoofdkwartier; van kraakpand tot repetitieruimte en van kroegoptredens tot Top of the Pops: Roekeloos neemt ons mee over het lange, kronkelende pad naar de roem, het succes en de tragiek van The Pretenders.
Dat Chrissie Hynde het allemaal kan navertellen is, zo zegt ze zelf, een klein wonder. In Roekeloos is ze genadeloos eerlijk, laconiek geestig en altijd onderhoudend. Hiermee heeft ze een van de indringendste en kleurrijkste autobiografieën van de laatste jaren afgeleverd.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Nijgh & Van Ditmar
  • ISBN:
    9789038801421
  • Bindwijze:
    EPUB met digitaal watermerk
  • Aantal Pagina's:
    295
  • Druk:
    2
  • Publicatiedatum:
    December 2015


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.