Doorgaan naar inhoud

Celdeling en kanker

De genetische basis van een ontregeling

Celdeling en kanker - Harold Varmus, Robert A. Weinberg, Felix Eijgenraam, Tom Kortbeek
Linnen band met stofomslag
Tweedehands vanaf 10,00

Koop Tweedehands

Centraal Magazijn
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
10,00
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Boek 40 uit de serie De Wetenschappelijke Bibliotheek

Omschrijving

Wanneer onderzoekers ziekten en andere lichamelijke afwijkingen bestuderen, komen ze vaak veel aan de weet over de wetmatigheden van normale levensprocessen. Dat gaat zeker op bij pogingen om de oorzaken van kanker te achterhalen. Dat onderzoek heeft allerlei inzichten opgeleverd over de normale vermeerdering en ontwikkeling van cellen. Deze verhelderingen en de bijdragen daarvan in de strijd tegen kanker vormen de kern van dit unieke boek.
Celdeling en Ranker is geschreven door twee vooraanstaande en vermaarde biomedische onderzoekers: Harold Varmus en Robert Weinberg. Zij laten zien hoe bepaalde inzichten in het verschijnsel kanker ons begrip van normale biologische functies hebben verhelderd.
Wat verstoort nu eigenlijk de fundamentele regelmechanismen van celgroei, en waardoor ontstaat de onbelemmerde, onvoorspelbare woekering die kenmerkend is voor het begin van kanker? In Celdeling en kanker lezen we hoe onderzoekers deze vragen hebben verkend door het ontstaan van kanker, de carcinogenese, tot in de vroegst waarneembare, submicroscopische stadia te volgen. Puttend uit klassieke en recente onderzoeksresultaten, leggen de auteurs uit hoe erfelijke aanleg kan samengaan met andere factoren (zoals zonlicht, straling, tabak of bepaalde virusinfecties) waardoor de genetische code radicaal verandert en een normaal gen in een kankerverwekkend gen verandert.
Varmus en Weinberg beschrijven wat er bekend is over de werking van genen die kanker lijken te bevorderen (de oncogenen) en van tumor-suppressorgenen, die het optreden van tumoren juist voorkomen en inperken. De auteurs besluiten met een vooruitblik op mogelijke manieren om kanker te beheersen, gebaseerd op huidige vorderingen in het onderzoek.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.