Doorgaan naar inhoud

Dromen en droomuitleg

Dromen, naar modern psychologisch inzicht uitgelegd en toegelicht

Dromen en droomuitleg - Dr. Friedrich W. Doucet
Paperback
Tweedehands vanaf 6,00

Koop Tweedehands

Mechelen (België)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
6,00
i
Geplastificieerd, vergeeld
Leuven (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
6,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dat dromen geen bedrog zijn wisten de oude Egyptenaren en Babyloniërs al. Maar de inhoud van hun droomboeken is, bij het in de loop der eeuwen kopiëren, geleidelijk zo vervormd, dat hij nu onherkenbaar verminkt is en voor ons geen waarde meer heeft.

Onze moderne psychologie, en met name de dieptepsychologie, is zich echter enkele tientallen jaren geleden op het droomonderzoek gaan toeleggen. Dit droeg niet alleen bij tot de ontdekking van de menselijke ziel, maar bleek ook een methode om onbewuste angsten en problemen bewust te maken en er zo een remedie voor te vinden.

In dit boek geeft een bekende Duitse psycholoog zijn kijk op dit wetenschappelijk onderzoeken en uitleggen van dromen. Hij verklaart daarbij de droomsymboliek en geeft aan, wat daarover terecht - of vaak nog steeds ten onrechte - wordt beweerd. Bovendien illustreert hij aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen praktijk dat wij door kennis van onze innerlijke droomwereld onze levensproblemen kunnen doorzien en oplossen; dat dromen niet als orakeltaal beschouwd moeten worden, maar als de taal van onze ziel.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.