Doorgaan naar inhoud

Een maand in Manhattan

Een maand in Manhattan - Dirk van Weelden
Paperback
Tweedehands vanaf 9,50

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2 st.
9,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Dit boek biedt een kijkje achter de schermen van de AVRO tv-documentaireserie The New York Connection van Roel van Dalen, de grootste documentairebijdrage aan het Hudson-jaar. Dirk van Weelden is presentator en verteller in de serie die start op 20 september op Nederland 2 om 20.15 uur, vier weken lang elke zondagavond.

New York is een onbeschaamd zelfbewuste, nostalgische stad geworden. Alsof ergens in de jaren negentig massaal besloten is dat men de toekomst – hoe die ook zal zijn – zal gaan vormgeven naar het ideaalbeeld dat de stad van zichzelf heeft: de stijl die hier heerste tussen pakweg 1925 en 1965. Huizen, parkjes,gevels, die in een eerdere periode zonder genade of spijt zouden zijn gesloopt, zijn nu historisch monument en een object van trots, kopieerdrift, toeristische aandacht. De New Yorkers zijn als een toerist naar hun eigen geschiedenis gaan kijken. En godsallemachtig, wat is het dan opeens een stokoude stad. Wat is hier veel begonnen, versleten, kapotgegaan, verloederd en afgestorven, weer fris en jong opnieuw begonnen!

Wat voor stad was het zeventiende-eeuwse Nieuw Amsterdam? Wat voor mensen leefden er en hoe verloren de Nederlanders de kolonie weer? Zijn er in het hedendaagse New York (zo anders dan andere Amerikaanse steden) sporen van die Nieuw Amsterdamse samenleving terug te vinden?

Een maand in Manhattan is vooral het losse, speelse dagboek van een schrijver die in een televisieproductie verzeild is geraakt en verslag doet van zijn eigen observaties en gedachten op wat hij ‘een droomlocatie’ noemt. New York bestaat uit gebouwen en mensen, maar ook uit al de dromen, verhalen en mythes die zijn geschreven, verteld, gezongen en gefilmd.

Daarnaast is er de realiteit van de schrijver die ook in Central Park gaat hardlopen, die zoekt naar een bepaalde schrijfmachine, die verbonden blijft met zijn familie en met een stervende vriend.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.