Doorgaan naar inhoud

Karma-, Bhakti-, Jnana- en Raja-yoga

Karma-, Bhakti-, Jnana- en Raja-yoga - Swami Vivekananda
Gekartonneerd

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Op veler vezoek brengen wij de drie grote klassiekers van Swami Vivekananda (1862-1902) ongewijzigd in een gebonden uitgave uit. Vivekananda werd in Calcutta geboren en overleed in 1902 in het door hem en zijn medebroeders gestichte klooster te Belur Math, vlakbij Calcutta. Hij was leerling van Sri Ramakrishna en bracht de leer van Vedanta - eenheid in Waarheid, het goddelijke in de mens, en de harmonie tussen de verschillende religies-naar het westen.

In deel I komt de yoga van handelen (karma-yoga) en de yoga van toewijding (bhakti-yoga) aan bod. Karma-Yoga wordt gekenmert door het egoloze handelen. Het verrichten van arbeid zonde dat het 'ik' of eigenbelang centraal staat. Bhakti-yoga spoort aan tot de liefde voor het allerhoogste en het zoeken naar God: dit is een beginnen en voleindigen van de liefde. De ideeÙn van de bhakti-yoga vertonen veel overeenkomsten met de christelijke lering van de naastenliefde.

Deel II (Jnana-yoga) neemt het bewustzijn als middel van verlossing. Deze kennis is de weg der omkering van de beschouwing der buitenwereld naar die in ons innerlijk, waarvan we ons als 'ik'bewust worden.

Tenslotte wordt in het deel over raja-yoga de leer van de concentratie, meditatie en contemplatie aangereikt, die ons boven de binding aan ruimte, tijd en causaliteit moet verheffen, om ons door innerlijke aanschouwing waarheden over te brengen die boven het kenvermogen van de huidige mens staan en de hoogste kennis zijn. Daarna volgen in dit deel de klassieke Yoga-aforismen van Pantanjali, vertaald en van commentaar voorzien door Vivekananda. Alle yoga-systemen zijn gebaserd op deze Yoga-aforismen, die voor het begrijpen en beoefen van yoga van het grootste belang zijn.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.