Doorgaan naar inhoud

Van Atlas tot Routeplanner

Ottens' atlas in Teylers Museum

Van Atlas tot Routeplanner - A. Reeuwijk
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In Van atlas tot routeplanner neemt reisschrijver Alexander Reeuwijk de lezer mee op reis door de tijd. Aan de hand van de Atlas Major van de gebroeders Ottens, maar ook met De Bosatlas, de ANWB en Google Earth trekt hij via Hollandse steden en de oude provincies de wereld in, naar Azië, Afrika en de Amerika's. Foto's en afbeeldingen maken duidelijk hoe je kunt kijken naar atlassen en hoe ze gemaakt werden.
In de achttiende eeuw was men uiterst geïnteresseerd in de wereld, niet zozeer om er zelf doorheen te reizen, maar om die vanuit de luie stoel te bestuderen. Reizen was gevaarlijk, vies en zwaar, terwijl reisboeken en atlassen de wereld moeiteloos in huis haalden. Tegenwoordig is een kaart vooral handig en praktisch, of je nu weggaat met de auto of de boot, of wandelt of fietst, ver weg of in eigen land.
In de bibliotheek van Teylers Museum in Haarlem staat de Atlas Major van Ottens gebroederlijk naast de Atlas Major van Blaeu, te midden van vele andere reisboeken en atlassen.
De atlas van Blaeu is de beroemdste, maar Ottens' atlas behoort volgens kenners tot de mooist ingekleurde atlas ooit in Nederland vervaardigd. Deze atlas uit een van de bekendste verzamelingen atlassen en reisbeschrijvingen in Nederland vormt de leidraad voor dit nieuwe reisverhaal.




Recensies

Gemiddelde waardering

3 van 5

Gebaseerd op 1 beoordeling

  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.