Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Wacht op onze daden -
Wacht op onze daden -

Specificaties

 • Uitgever:
  ONE Business B.V.
 • ISBN:
  9789068829648
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Afmetingen:
  15,0 x 24,0 x 2,0 cm
 • Gewicht:
  388 gram

Wacht op onze daden

alle regeringsverklaringen van Lubbers tot en met Rutte

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback

Omschrijving

Wacht op onze daden - 9789068829648
De eerste taak van elk nieuw kabinet is het opstellen van de Regeringsverklaring. In deze rede legt de kersverse minister-president verantwoording af over de kabinetsformatie en ontvouwt hij de plannen van zijn regering. Natuurlijk moeten kabinetten vooral op hun daden worden beoordeeld, zoals VVD-premier Mark Rutte zei toen hij bij het uitspreken van zijn Regeringsverklaring de woorden van zijn voorganger Johan Rudolf Thorbecke parafraseerde: 'Wacht op onze daden'.

Toch kan het ook zinvol zijn, al was het maar omdat menig kabinet door een voortijdige val niet eens tot daden komt, om een nieuwe regeringsploeg te beoordelen op de plannen en voornemens zoals die worden uiteengezet in de Regeringsverklaring. Zijn ze ambitieus genoeg, zijn ze niet in tegenspraak met elkaar, is het beleid wel zoveel anders dan de voorstellen van eerdere kabineteen, welke nieuwe woorden worden geintroduceerd voor oude problemen en oplossingen?

De Bundel maakt het voor de lezer mogelijk deze vragen te beantwoorden. Van de kabinetten van Ruud Lubbers, Wim Kok, Jan Peter Balkenende tot en met dat van Mark Rutte: wat waren de woorden voor de daden?

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Laatste exemplaar reeds verkocht.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht