Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Rotterdamse penoze - Gerhardt Mulder
Rotterdamse penoze - Gerhardt Mulder

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Just Publishers
 • ISBN:
  9789089757913
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  304
 • Publicatiedatum:
  okt 2016

Rotterdamse penoze

over kruimeldieven en keiharde killers

Gerhardt Mulder

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 12,50.
Deze titel is ook verkrijgbaar in andere formaten.

Omschrijving

Over kruimeldieven en keiharde killers

Minder bekend dan de Amsterdamse onderwereld, maar minstens zo groot en gewelddadig, is het criminele milieu in en rond Rotterdam. Gerhardt Mulder kent de wereld van de Rotterdamse van binnenuit. In zijn boek vertelt hij de verhalen over de oude Rotterdamse penoze die bij elkaar komt in de kroeg. Het zijn toffe gasten met wie je een biertje drinkt en veel kunt lachen. Aan de bar worden goede grappen gemaakt. Komt er heibel, dan wordt zo'n ruzie met de blote vuist of hooguit met het mes beslecht.

Naast de humoristische, vaak hilarische strapatsen van zwendelaars en oplichters, vertelt Mulder ook hoe anno nu de sfeer is op Katendrecht, in Crooswijk en het Oude Westen. In de laatste decennia ontwikkelden zich in het Rotterdamse nieuwe generaties penoze-jongens. Maar het gaat nu om harde criminaliteit met handel in drugs, gedwongen prostitutie en brute afpersing. Zwaar geweld wordt niet geschuwd.

Voor zijn boek sprak Mulder uitgebreid met de oude en nieuwe penoze. Hij geeft, zonder een blad voor de mond te nemen, inzicht in de wandaden van de nieuwe generatie Rotterdamse penoze, zoals Eric Jan Quakkelsteijn, Kobus Lorsé, Henk Boom, Papa Blanca en vele anderen. Toffe jongens groeiden uit tot harde criminelen.

Rotterdamse penoze is 'true crime tot op het bot!'

Rotterdammer Gerhardt Mulder (1939) verzamelt al ruim twintig jaar alle beschikbare informatie over de wereld van de misdaad.. Hij is auteur van succesvolle boeken, o.a. Amsterdamse penoze, Hofstadpenoze en De eerste Misdaadencyclopedie van de Lage Landen.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht