Doorgaan naar inhoud

Sanctorum - Heiligen herkennen

Alle heiligen herkennen

Sanctorum - Heiligen herkennen - Jo Claes, Alfons Claes, Kathty Vincke
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Sanctorum, het derde deel van een drieluik, is een praktisch standaardwerk om heiligen te kunnen identificeren.
De handige registers, korte biografie bij elke heilige en prachtige afbeeldingen maken van Sanctorum de ideale gids.
Heiligen en zaligen zijn grotendeels uit het dagelijks leven verdwenen. En toch zijn ze niet weg te denken uit ons cultureel erfgoed. De talrijke kunstwerken waarop ze figureren, zijn er het bewijs van. Maar de tijd dat we heiligen konden identificeren, is definitief voorbij.
Na het enorme succes van Sanctus en Sancti verschijnt nu Sanctorum. JO CLAES, ALFONS CLAES en KATHY VINCKE stelden hiermee het laatste deel samen van hun drieluik. Dit boek maakt opnieuw ongeveer 500 heiligen herkenbaar: internationale en lokale, soms minder bekende heiligen uit Vlaanderen en Nederland, heiligen uit de Byzantijnse kerk en de apocriefe geschriften…, maar ook de zogenaamde ‘nieuwe heiligen’ uit de achttiende en negentiende eeuw. Sanctorum maakt de reeks compleet.
De alfabetische indeling op attribuut zorgt voor een makkelijke identificatie. Ook de herkomst en de betekenis van de attributen worden verklaard. Elke heilige krijgt een korte biografie en een originele afbeelding. Sanctorum is de ideale gids voor antiekhandelaren, verzamelaars, restaurateurs, kunstliefhebbers en alle geïnteresseerden.
Sanctorum vormt een geheel op zich, maar sluit ook perfect aan bij Sanctus en Sancti. Met dit driedelige naslagwerk herken je vrijwel moeiteloos 1500 heiligen en zaligen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.