Doorgaan naar inhoud

Schatten van Nedlloyd

De mooiste objecten uit de collectie van een rederij

Schatten van Nedlloyd - I.B. Jacobs
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Ruim honderd van de mooiste objecten uit de collectie van Koninklijke Nedlloyd zijn te zien in het Maritiem Museum Rotterdam in de semi-permanente tentoonstelling 'Schatten van Nedlloyd'. Deze uitgave - die daarvan tevens de catalogus vormt - getuigt van de bijzonder warme relatie die er sinds tijden bestaat tussen kunstenaars en reders.
Fraaie havengezichten van Amsterdam en Rotterdam op kleurrijke schilderijen van Ludolf Bakhuizen en Willem van Diest uit de zeventiende eeuw. Grote en kleine modellen van schepen die voeren op Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en het Verre Oosten. Delicate aquarellen, sculpturen, scheepsmeubilair, eeuwenoude kaarten, beroemde affiches en tegeltableaus; voorwerpen afkomstig van de verschillende rederijen die in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw fuseerden tot het Nedlloyd-concern. Samen geven ze een impressie van de diverse continenten die hun schepen in de loop der tijd aandeden.
Schatten van Nedlloyd vertelt niet alleen een maritiem, maar ook een kunsthistorisch verhaal. De uitgave bevat een schat aan informatie over de lentoonstellings objecten en hun vervaardigers. Vaak werden met name de vooraanstaande schilders, beeldhouwers en omwerpers in de twintigste eeuw door reders benaderd. Zo bevat de collectie werken van vader en zoon Isra , C.A. Lion Cachet, Johan van Mastenbroek en Ernst Marie Eden. Ooit waren deze kunstwerken te zien aan boord van schepen of in rederijkantoren. Nu zijn zij door iedereen te bewonderen.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.