Doorgaan naar inhoud

Sharpe's tijger

Sharpe's tijger - B. Cornwell
Paperback

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Sharpe en zijn bataljon, aangevoerd door de rijzende ster van de generale staf, Arthur Wellesley, staan op het punt te beginnen met de belegering van Seringapatam, de eilandburcht van de Tippoo van Mysore. Het Britse leger heeft geen andere keus dan deze potentaat ten val te brengen, maar hij heeft zich buitengewone inspanningen getroost om dat te voorkomen. Waar hij ook gaat of staat, hij is altijd door tijgers omringd - het behoeft geen toelichting dat een krijgsgevangene van de Tippoo op afschuwelijke wijze aan zijn eind komt.
Nu een hoge officier van het Britse leger door de Tippoo gevangen is genomen, wordt Sharpe de kans geboden een reddingspoging te wagen. Met beide handen grijpt hij het aanbod aan, ook om zodoende te ontsnappen aan de tirannieke sergeant Obadiah Hakeswill. In werkelijkheid is de wereld waarin hij zich dan waagt oneindig gevaarlijker. Sharpe heeft al zijn talent om te overleven nodig om het vege lijf te redden, en om het Britse leger voor een catastrofe te behoeden.
Over de Sharpe-reeks
De eigenzinnige Richard Sharpe - levensgenieter, minnaar, schelm, avonturier, maar bovenal soldaat - beleeft zijn avonturen voor, tijdens en na het Napoleontische tijdperk. Op knappe wijze plaatst Bernard Cornwell de wapenfeiten van Sharpe in historische romans met de toonzetting en de kleur van een eigentijds thriller. Naast een gedegen research - de lezer volgt de stijgende lijn in de carrière van Sharpe - kenmerken de boeken zich door een keur aan historische personages. Onvergetelijk is de vaste cast aan bijrolspelers die Cornwell om Sharpe heen groepeert, zoals de wrede sergeant Obadiah Hakeswill, de eeuwige tegenspeler en aartsvijand van Richard Sharpe.


Specificaties



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.