Doorgaan naar inhoud

Spaans vuur

Spaans vuur - Wouter van Mastricht
Paperback
Tweedehands vanaf 8,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
10,00
Gent (België)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
8,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De contouren van de stad lagen achter hem, en terwijl de sliert pelgrims langzaam de heuvel afdaalde, draaide Sharpe zich om. Een rilling ging over zijn rug en hij vroeg zich af waardoor dat kwam. Achter de stadsmuur; tegen de achtergrond van de hemel, stonden de torens van de Sint-Servaas en de Sint-Jan scherp afgetekend. Katholiek en protestant naast elkaar. Twee zwijgende, massieve blokken, beide wijzend naar de hemel. Steen en geloof. Keihard, donker en eeuwenoud. Een gedwongen samenzijn, sinds de verovering van Maastricht door Frederik Hendrik een jaar of vijf geleden.

Maastricht, 1635. In de duisternis van de stad sluipt een Spaanse moordenaar rond, verkleed als monnik, zijn mes verborgen in de mouw van zijn pij. Hij moordt zonder aanziens des persoons. Zijn slachtoffers lijken willekeurig gekozen, maar achter elke moord schuilt een weldoordacht plan. Resultaat van zijn praktijken: angst en paniek onder de bevolking.
In Maastricht woedt een felle godsdienststrijd tussen katholieken en calvinisten. De stad is ingesloten door de Spaanse legers, burgers worden aangezet tot verraad, legereenheden worden samengetrokken. Het lijkt een kwestie van dagen en de stad valt weer in Spaans handen.

Tegen deze achtergrond van de Tachtigjarige Oorlog krijgt Evan Sharpe, tolk in het leger van Frederik Hendrik, opdracht om uit te zoeken wie deze nietsontziende moordenaar is. Zijn speurtocht voert hem langs kerken en kloosters, naar schimmige herbergen met vals spelende kaarters, hoeren en louche herbergiers en een slopende pelgrimage voert hem - dwars door het vijandig Spaanse gebied - naar het bedevaartsoord Scherpenheuvel.
Hij ontmoet een verloren liefde en de eerste stukjes van de puzzel vallen op hun plaats...

Stukje bij beetje ontrafelt Sharpe het complot en gaandeweg wordt duidelijk wie achter het verraad van de stad zit. Bierbrouwers, metselaars, mergelhakkers, gedeserteerde soldaten en volk van allerlei slag kruisen zijn pad. En allemaal hebben ze hun eigen, verborgen agenda...

De plot van Spaans vuur is gebaseerd op twee waargebeurde feiten: de - nooit geheel opgehelderde - ontsnapping van een aantal Spaanse officieren en de poging van binnenuit tot verraad van de stad aan de Spanjaarden.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Karakter Uitgevers B.V.
  • ISBN:
    9789061120964
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Afmetingen:
    15,6 x 23,6 x 5,8 cm
  • Gewicht:
    986 gram
  • Aantal Pagina's:
    550
  • Druk:
    1e
  • Jaar:
    2007
  • Publicatiedatum:
    Februari 2007
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.