Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Hoge hakken wereldbaan ! - P. Kibbelaar, C. Buma
Hoge hakken wereldbaan ! - P. Kibbelaar, C. Buma

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Walburg
 • ISBN:
  9789057301872
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  175
 • Genre:
  Sociologie
 • Jaar:
  2003

Hoge hakken wereldbaan !

vrouwen in sleutelposities op Curacao

P. Kibbelaar, C. Buma

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 9,00.

Omschrijving

Vrouwen doen het goed op de Curaçaose arbeidsmarkt. Ze leveren met hun werk een belangrijke bijdrage aan het eiland. Toch blijft de economische positie van vrouwen achter bij die van mannen. Er zijn weinig vrouwen in leidinggevende functies en ze zijn ook ondervertegenwoordigd in bepaalde beroepsgroepen, zoals technische functies. Bovendien verdienen vrouwen minder dan mannen. En dat, terwijl ze beter opgeleid zijn dan ooit. Tot nu toe is er weinig geschreven over de positie van vrouwen in hogere beroepen op Curaçao. Dit boek brengt daar verandering in.
In het eerste deel van dit boek staan vrouwen centraal die er wel in zijn geslaagd een hoge positie te bereiken. Ze zijn manager, architect, universitair docent, accountant of hebben een eigen bedrijf opgezet. Ze vertellen openhartig over de kansen die ze hebben gehad, maar ook over de barrières die ze soms hebben moeten overwinnen. Voor velen blijkt de combinatie van werken en de zorg voor het gezin een terugkerend obstakel.
In deel II geven de auteurs Paula Kibbelaar en Clarisse van Haersma-Buma suggesties hoe organisaties het aantal vrouwen op hogere posities kunnen vergroten. De adviezen zijn gerangschikt in de vorm van een checklist van voorzieningen die voor vrouwen belangrijk zijn. De auteurs geven daarmee werkgevers een praktisch hulpmiddel in handen. Tegelijkertijd kunnen vrouwelijke werknemers met de checklist testen hoe vrouwvriendelijk hun bedrijf is.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 9,00
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Niet nieuw beschikbaar.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht