Doorgaan naar inhoud

Therapie van alledaagse klachten

Handreiking voor rationeel symptomatisch behandelen

Therapie van alledaagse klachten
Paperback
Nieuw vanaf 80,95

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
80,95
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

Dit boek geeft praktiserende artsen, artsen in opleiding en studenten geneeskunde handvatten voor het bieden van therapie bij alledaagse klachten, waarvoor alleen symptomatische therapie mogelijk is. Bijvoorbeeld chronisch hoesten, duizeligheid of slechte adem, zonder aanwijsbare oorzaak. 

Therapie van alledaagse klachten is een vervolg op Diagnostiek van alledaagse klachten en is opgebouwd uit acht delen. Deel I beschrijft de factoren die een rol kunnen spelen bij het besluit om een bepaalde therapie wel of niet toe te passen. In de volgende delen leest u per hoofdstuk evidence-based therapeutische adviezen voor zo’n veertig symptoomdiagnosen. Dit gebeurt volgens een vaste structuur: van klacht naar symptoomdiagnose, alarmsignalen, therapieadvies weergegeven in een overzichtelijk schema en verantwoording daarvan.

Bij deze uitgave is een handige app ontwikkeld die gratis te downloaden is voor Android (Google Play) of iOS (App Store). Hiermee kunt u overal snel nazoeken wat de betekenis is van de verschillende therapeutische opties voor het probleem waarmee u wordt geconfronteerd. Therapie van alledaagse klachten is geschreven door huisartsen uit de praktijk, ondersteund door vele vakspecialisten. De redactie bestaat uit Tjeerd de Jongh, ex-huisarts/docent, en Henk de Vries, hoogleraar huisartsgeneeskunde.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.