Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Thuiskomen - Anne Tyler
Thuiskomen - Anne Tyler

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Bezige Bij, De
 • ISBN:
  9789023420637
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  302
 • Genre:
  Literatuur
 • Jaar:
  2006

Thuiskomen

Anne Tyler

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback  Tweedehands vanaf € 11,50.

Omschrijving

Een diepzinnig en hartveroverend verhaal over identiteit, vervreemding en verlangen. Vol milde ironie en met een weemoedige ondertoon: Anne Tyler op haar best!

Twee families met totaal verschillende achtergronden ontmoeten elkaar op het vliegveld van Baltimore in afwachting van twee Koreaanse adoptiebaby’s. Het echtpaar Donaldson staat samen met hun grootouders en een flinke club vrienden klaar om de meisjes met typisch Amerikaanse schreeuwerigheid te ontvangen. Het geassimileerde Iraanse echtpaar Yazdan daarentegen wordt alleen vergezeld door moeder Maryam, de grootmoeder in spe, die alles ingetogen gadeslaat.
De families houden contact en vieren op verzoek van de Donaldsons ieder jaar samen deze ‘Aankomstdag’. Ontsporende dialogen, tenenkrommende misverstanden en hilarische situaties volgen elkaar op. De vriendschap wordt door de jaren heen hechter, maar door de grote verschillen ook gecompliceerder. Hoewel de Koreaanse meisjes snel wennen en Amerikaans worden, blijft Maryam vasthouden aan haar outsider-status alsof ze wil bewijzen dat ze, ondanks haar paspoort, nog steeds te gast is in dit rare land.

In Thuiskomen broeien onder het dunne laagje huiselijkheid de grote thema’s van het leven – het is een roman over ergens bijhoren en anders-zijn, over insiders en outsiders, trots en vooroordelen, prille liefde, familiebanden en de onmogelijkheid altijd alles goed te doen. Op haar bekende, subtiele wijze maakt Anne Tyler het kleinschalige, alledaagse leed voelbaar. Een briljante roman van de hand van een van de grootste vertellers van deze tijd.

Anne Tyler is een van Amerika’s meest gewaardeerde schrijfsters, met al meer dan twintig romans op haar naam. Door internationale bestsellers als Toen we nog volwassen waren, Ademlessen en De toevallige toerist heeft ze een wereldwijd lezerspubliek opgebouwd. Haar werk werd bekroond met onder meer de Pulitzer Prize, de National Book Critics Circle Award en de PEN/Faulkner Award. Tyler heeft twee dochters en woont in Baltimore.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Antwerpen Wapper
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 11,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Er is geen Nieuw aanbod gevonden.

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht