Doorgaan naar inhoud

Tussen geven en nemen

over contextuele therapie

Tussen geven en nemen - I. Boszormenyi-Nagy, B.R. Krasner
Paperback
Nieuw vanaf 52,00

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
52,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Omschrijving

Contextuele therapie is een preventieve én herstellende manier van interveniëren in (gezins)relaties. De methode is ontwikkeld door Ivan Boszormenyi-Nagy en biedt een nieuwe vorm van therapie, waarbij loyaliteit, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid in de dynamiek van menselijke relaties zeer belangrijke aspecten zijn. Er is de meeste kans op herstel wanneer mensen die met elkaar in relatie staan, zichzelf en hun voorwaarden voor een relatie beschikbaar willen stellen met als doel: dialoog, wederzijdse zorg, erkenning en onderhandeling.
"Tussen geven en nemen" is een vak- en studieboek voor (psycho)therapeuten en voor andere hulpverleners in de geestelijke gezondheidszorg, het maatschappelijk werk en de kinderbescherming. Het boek is vertaald door familietherapeute Nelly Bakhuizen, die Ivan Boszormenyi-Nagy regelmatig als tolk bij zijn Nederlandse workshops heeft bijgestaan.
Ivan Boszormenyi-Nagy (Hongarije 1920, sinds 1950 in de Verenigde Staten werkzaam geweest, overleden 28 januari 2007) is internationaal bekend als een van de grondleggers van de gezins- en familietherapie, in het bijzonder van de intergenerationele therapie. Barbara Krasner is een van zijn vroegere medewerkers.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.