Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Van alle tijden, in alle culturen - Robert Aldrich
Van alle tijden, in alle culturen - Robert Aldrich

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Nieuw Amsterdam
 • ISBN:
  9789046801406
 • Bindwijze:
  Hardcover
 • Aantal Pagina's:
  384
 • Genre:
  Geschiedenis
 • Jaar:
  2006

Van alle tijden, in alle culturen

wereldgeschiedenis van de homoseksualiteit

Robert Aldrich

Beoordeel dit boek als eerste!
Hardcover  Tweedehands vanaf € 12,50.

Omschrijving

Sinds mensenheugenis hebben vrouwen en mannen de emotionele en fysieke intimiteit bij hetzelfde geslacht gezocht, en gevonden.

Volgens de bijbel vatte David (die Goliath versloeg) een bijzondere vriendschap op voor Jonathan, zoon van koning Saul. De Assyrische Gilgamesh had in het gelijknamige epos de wildeman Enkidu lief. Krishna en Arunja vormden een innig koppel, zoals in de Mahabharata te lezen valt. Ook koning Willem III was graag omringd door mannelijk gezelschap. De dichter Walt Whitman had zeven jaar een relatie met paardentrambestuurder Peter Doyle. En Gertrude Stein en Alice B. Toklas woonden bijna veertig jaar gelukkig samen.

Veertien internationale deskundigen, onder wie de twee vooraanstaande Nederlandse auteurs Gert Hekma en Charles Hupperts, beschrijven op bijzonder toegankelijke wijze alle denkbare aspecten van de wereldgeschiedenis van de homoseksualiteit: van de homo-erotische Perzische po√ęzie tot het homohuwelijk, van de vervolging van sodomieten in de Middeleeuwen tot de homoseksualiteit in de huidige islamitische wereld. Van alle tijden, in alle culturen vertelt het verhaal van al die miljoenen homo's en lesbiennes die in de loop der eeuwen, in een al dan niet vijandige omgeving, hun leven vorm hebben weten te geven.

Het boek is het resultaat van recent onderzoek en biedt een nieuwe kijk op een geschiedenis die was vergeten, uitgewist of ontkend. Voor deze publicatie, die in een groot aantal landen verschijnt, is gebruik gemaakt van uiteenlopende bronnen, zoals archieven, memoires, brieven en bellettrie. Met de ruim 250 illustraties in zwart-wit en kleur, waarvan een deel onlangs is ontdekt, vormt deze publicatie een uniek standaardwerk dat van onschatbare emancipatorische en cultuurhistorische waarde is.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Rotterdam
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
2
€ 12,50

Vestigingen in België

Gent
Goed
?
Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1
€ 12,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Verkrijgbaar als VoordeelboekWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 12,50
Levertijd: 5-8 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht