Doorgaan naar inhoud

Veldgids Nederlandse Flora

Veldgids Nederlandse Flora - H. Eggelte
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Boek 13 uit de serie Veldgids

Omschrijving

Met deze geïllustreerde flora van Nederland brengt u alle Nederlandse wilde plantensoorten snel en makkelijk op naam aan de hand van een nieuwe methode die het determineren vereenvoudigt.

De determinatiesleutels zijn - vergeleken met andere flora's - compact en overzichtelijk. Steeds is duidelijk zichtbaar wat onderscheidende en wat aanvullende kenmerken zijn. Ook is er gebruik gemaakt van duidelijk waarneembare, bij voorkeur vegetatieve kenmerken.

Dit is handig voor beginners die zonder al te veel botanische voorkennis aan de slag kunnen. Iedereen leert snel met deze flora werken en ook 'moeilijke' groepen blijken toegankelijk. Voor gevorderden is er het voordeel dat kenmerkende verschillen tussen soorten in één oogopslag terug te vinden zijn. Vooral in het veld is dat zeer handig.

Ter ondersteuning zijn meer dan 2000 lijntekeningen van vrijwel alle plantensoorten opgenomen. Ook bevat het boek veel extra informatie over zeldzaamheid, grootte, bloeitijd en milieu van de plant. Inclusief register met de wetenschappelijke, familie- en geslachtsnamen.

Deze flora is voor elke plantenliefhebber een prettige en betrouwbare gids.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.