Doorgaan naar inhoud

Verhaal halen [e-Book]

the best of Mart Smeets

Verhaal halen - Mart Smeets, Jacob Bergsma
e-Book
Nieuw vanaf 7,99

Koop Tweedehands

Niet tweedehands beschikbaar.

Verkrijgbaar als e-Book

Centraal Magazijn
e-Book
7,99
Download direct dit e-book

Omschrijving

Voor passief sport genietend Nederland is Mart Smeets een nationaal symbool. Als anchorman van Studio Sport liet Smeets helegeneraties opgroeien met het bord op schoot.
Steunend op een onvoorstelbare discipline werkt Smeets daarnaast aan een geschreven sportoeuvre van een al even onvoorstelbare omvang. De beste verhalen uit vijfenveertig jaren intensieve sport-journalistiek zijn nu gebundeld in Verhaal halen. The Best Of Mart Smeets.
Om die verhalen op te halen, bereisde Smeets alle continenten. Met zijn persoonlijke en toegankelijke manier van schrijven nodigt Smeets de lezer uit als reisgenoot.
Naast een niet-aflatende stroom korte columns schrijft Smeets inter-views en portretten die raken. Als ex-international van het Nederlands basketbalteam dringt Smeets niet alleen gemakkelijk door tot de kleedkamer, hij kan er ook - met sporter, coach of begeleider - een gesprek tot op het bot voeren.
De kwaliteiten van Smeets als interviewer en als sportschrijver worden door oud-bokser en boksscheidsrechter wijlen Ben Bril in dit boek het meest treffend getypeerd: 'Als Mart mijn leven wil weten, is dit mijn leven.'
Journalist Jacob Bergsma dompelde zich onder in een zee van woorden en maakte de selectie voor Verhaal halen. The Best Of Mart Smeets.

Jacob Bergsma was sportverslaggever voor Trouw, De Telegraaf, Sport International, nos Langs de Lijn
en FilmNet/SuperSport/Canal+. In 1994 en 1995 versloeg hij voor nos radio vanaf de motor alle
grote wielerevenementen. Na zijn journalistieke carrière volgden knvb, Nederlands Elftal (Euro 2000), noc*nsf (Olympische Spelen Sydney 2000), Ajax (2001-2004) en de Rabo Wielerploegen (2004-2008). Tegenwoordig werkt hij als manager topsport- evenementen bij Topsport Amsterdam. Hij is (mede)auteur van onder andere: Joop Zoetemelk, een open boek, Ajax Wereldclub, Het Gouden Ajax, In koers!, Michael & Erik, Emotions en De Tour in Holland.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.