Doorgaan naar inhoud

Voor de leeuwen!

over leerlingen, hun heftige hersens en trefzeker lesgeven

Voor de leeuwen! - Mark Mieras, M.A.T. van Dijk, J.B. Dieperink
Paperback
Nieuw vanaf 31,50

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Koop NieuwWeb only

Centraal Magazijn
31,50
Levertijd: 2-3 werkdagen

Omschrijving

'Voor de leeuwen!' is een helder en toegankelijk boek over hoe je een zelfverzekerde en geliefde docent kunt worden. Zo'n docent waarvan leerlingen zich jaren later nog de naam herinneren. Hun geheim? Dat ze pubers begrijpen en waarderen, zoals een leeuwentemmer zijn leeuwen aanvoelt. Daarom verkent dit boek het puberbrein en beschrijft het hoe je tieners motiveert en voor je vak wint. Hoe je ze in beweging krijgt zonder voortdurend de zweep te gebruiken.

'Voor de leeuwen!' is onmisbaar voor (jonge) professionals die het ontwikkelen van een nieuwe generatie als hun missie zien. De samenwerking van Mark Mieras (wetenschapsjournalist) en Marijke van Dijk (coach/docent) heeft teksten opgeleverd die tegelijk diepgravend en praktisch zijn. Dankzij het werk van striptekenaar Jan Bart Dieperink is 'Voor de leeuwen!' meeslepend zoals een studieboek zelden is.

Eerder maakten Mark Mieras en Jan Bart Dieperink het succesvolle publieksboek 'Heftige hersens!' over het puberbrein. 'Voor de leeuwen!' is een bewerking toegespitst op de praktijk van de leerkracht, waarin we zien hoe die heftige hersens van tieners en volwassenen nu eigenlijk (mis-)communiceren. Verder worden praktische zaken als lichaamstaal en écht contact maken gepresenteerd in aansprekende praktijksituaties.

Mark Mieras is bekend vanwege de bestsellers 'Liefde' en 'Ben ik dat?' Marijke van Dijk werd bekend door onder anderen het boek 'Contact maken op school' dat ze samen met Tom Boves schreef over lichaamstaal, mindset en klassenmanagement.



Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.