Doorgaan naar inhoud

Wijsheid uit de abdijen

365 teksten voor elke dag van het jaar

Wijsheid uit de abdijen - Maria ter Steeg
Paperback
Tweedehands vanaf 9,50

Koop Tweedehands

Leiden (Nederland)
Conditie: Redelijk Duidelijk gelezen, sporen van gebruik
1 st.
9,50
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

De eeuwen door hebben kloosters en abdijen mensen gefascineerd. Wat speelt zich af achter die muren, meestal ver van de bewoonde wereld? Het zijn geen musea, geen restanten van een rijk cultureel verleden. Er wonen geen museumbeheerders, maar gewone vrouwen en mannen die bewust gekozen hebben voor een leven in afzondering, om v r alles God te kunnen zoeken.
Monniken hebben opgeschreven wat hen bezighoudt, vanaf de vierde eeuw, toen de eersten zich terugtrokken in de woestijnen van Egypte, tot aan onze tijd, waarin sommigen gaan leven in de stad. In dit boek komen ze zelf aan het woord over wat zij met hun levensstijl zoeken, uitproberen en ervaren. Zij hebben geschreven over afzondering, loslaten, alleen kunnen zijn, over stilte en vasten, over zelfbecheersing, zelfonderzoek en de strijd met het kwaad, over solidariteit met de naaste en de moeite van het samenleven, over het aanvaarden van leven en sterven.
De teksten in dit boek zijn bedoeld voor persoonlijke bezinning door het jaar heen, ze vragen om tijd en geduld, om rustig lezen. Dan kunnen ze een vorm van geestelijke begeleiding worden op onze eigen levensweg. Vaak zullen ze ook een glimlach oproepen vanwege de rake manier waarop ze iets verwoorden van de innerlijke dialoog die zich in ons afspeelt.
MARIA TER STEEG studeerde theologie te Nijmegen, was van 1975-1992 werkzaam bij de KRO, aanvankelijk als omroeppastor en later ook als hoofd godsdienst televisie, en vervult tegenwoordig een beleids- en bestuursfunctie bij het aartsbisdom Utrecht.




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.