Doorgaan naar inhoud

Wijsheid van Franciscus

365 teksten voor elke dag van het jaar

Wijsheid van Franciscus - Unknown
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Franciscus mag zich sinds zijn dood, meer dan 780 jaar geleden, in een onafgebroken populariteit verheugen als voortreffelijke navolger van christus, als prototype van een heilige in de kerk van het Westen. Franciscus heeft teksten geschreven om zijn inspiratie door te geven, en ook zijn volgelingen verstonden de kunst om hun levenswijze in verhalen onder woorden te brengen. Dit boek brengt een aansprekende bloemlezing van fragmenten uit deze teksten en verhalen. Ze geven inzicht in de verschillende aspecten van Franciscus: zijn radicale navolging van Christus, zijn keuze voor soberheid en armoede, zijn liefde voor de schepping en natuur, zijn onverwoestbaar optimisme. Het zijn eigenschappen die ook voor mensen van vandaag grote betekenis kunnen hebben.
Naast Franciscus komen twee van zijn vertrouwelingen aan het word. Clara van Assisi was zijn eerste vrouwelijke volgeling die een eigen. Vrouwelijke tak van de franciscaanse beweging stichtte. Egidius van Assisi was de derde broeder van Franciscus. Hij ontwikkelde zich tot een contemplatief figuur die zijn levenswijsheid in korte, sprekende woorden vertolkte.
GERARD PIETER FREEMAN heeft theologie gestudeerd in Utrecht, waar hij zich in franciscaanse spiritualiteit specialiseerde. Hij werkte van 1982 tot 1998 voor de Franciscaanse Beweging in Nederland en vanaf die datum als hoogleraar Franciscaanse Spiritualiteit aan de Faculteit voor katholieke Theologie vanwege het Franciscaans Studiecentrum in Utrecht. ERIK VAN KERKHOFF is masterstudent theologie aan de Faculteit voor Katholieke Theologie en assistent van het Franciscaans Studiecentrum.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Terra - Lannoo, Uitgeverij
  • ISBN:
    9789020971668
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    284
  • Druk:
    1e
  • Publicatiedatum:
    Juli 2007
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.