Doorgaan naar inhoud

Wiskunde in werking

vectoren en matrices toegepast

Wiskunde in werking - Maarten de Gee
Paperback

Koop Tweedehands

Laatste exemplaar reeds verkocht.

Houd me op de hoogte!

Ontvang een e-mailbericht zodra dit boek weer tweedehands leverbaar is.

Koop NieuwWeb only

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

In de laatste tientallen jaren is het gebruik van wiskundige modellen en technieken opgekomen in uiteenlopende wetenschappen als biologie, chemie, economie, farmacie, milieuwetenschappen, planologie en sociologie. Kennis van wiskunde is dan ook voor studenten en onderzoekers in deze disciplines van groot belang. Hierbij heeft de praktische bruikbaarheid van de wiskunde binnen het eigen vakgebied voorrang boven theoretische diepgang. In dit boek wordt de stof daarom zo aangeboden dat deze praktische bruikbaarheid optimaal is.

De eerste vier hoofdstukken van dit boek komen in licht gewijzigde vorm overeen met hoofdstukken uit Wiskunde in Werking (deel 28 in deze reeks). Het vijfde hoofdstuk is wat meer verdiepend. De opzet van dit boek wijkt af van die van vele andere inleidende boeken in de wiskunde. De klassieke basisstof uit de differentiaal- en integraalrekening en de lineaire algebra is verdeeld in betrekkelijk kleine eenheden, die de student zich door zelfstudie kan eigen maken. De docent speelt hierbij eerder een begeleidende dan een docerende rol. Bij deze zelfstudie wordt tevens veel aandacht besteed aan het bestuderen van concrete voorbeelden en oefeningen. De wiskundige technieken die worden aangedragen, worden direct ingebed in toepassingen, waardoor de verbinding tussen toepassing en wiskunde zeker zo belangrijk is als de wiskunde zelf. De bedoeling hiervan is het werken met wiskunde in toepassingsgebieden te stimuleren.

De samenstellers van dit boek, met als eindredacteur dr. M. de Gee, zijn verbonden aan de vakgroep Wiskunde aan de Landbouwuniversiteit Wageningen. Onder hen zijn toegepast wiskundigen, een numeriek wiskundige, een theoretisch fysicus, een experimenteel fysicus en twee wiskundig biologen. De leden van deze groep doen onderzoek in de toegepaste wiskunde op vele gebieden, waaronder weer- en klimaatmodellen, grondwaterstroming, rheologie en populatiedynamica.


Specificaties

  • Auteur:
  • Uitgever:
    Epsilon Uitgaven
  • ISBN:
    9789050410632
  • Bindwijze:
    Paperback
  • Aantal Pagina's:
    278
  • Druk:
    7e
  • Jaar:
    2001
  • Publicatiedatum:
    Januari 2001
  • Rubriek:


Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.