Doorgaan naar inhoud

Zintuigen aan het werk

sensitiviteit ontwikkelen binnen organisaties

Zintuigen aan het werk - Henk-Jan Hoefman
Hardcover
Tweedehands vanaf 6,00

Koop Tweedehands

Rotterdam (Nederland)
Conditie: Goed Boek (en eventueel omslag) in goede staat, mogelijk kleine foutjes of gebruikssporen
1 st.
6,00
Levertijd: 1-2 werkdagen

Koop Nieuw

Niet nieuw beschikbaar.

Omschrijving

Werk doet vrijwel geen app meer op onze zintuigen. Afgezien van enkele sectoren is de dominantie van het denken overweldigend. Het uitvoeren van ons werk is een hoofdzaak geworden, de organisatie lichaamsloos. Daarmee worden veel menselijke kwaliteiten onbenut. Zo komen sensitiviteit en fijnzinnigheid moeilijk tot bloei. Deze kwaliteiten vinden hun voedingsbodem immers I zintuiglijkheid.
Gelukkig zijn er wel degelijk momenten waarop we in staat zijn ons te bevrijden uit de dominantie van het hoofd. Als het ons lukt neer te dalen uit de cognitieve. conceptuele en verbale werkwereld ervaren we de weldaad van het aarden. Hetlichaam wordt en gaat meewerken. Door het aanspreken van heel de mens kan er een geaarde spiritualiteit ontstaan. Binnen organisaties leidt dat tot eensprankelende geestkracht die zijn vorm vindt in overtuigende resultaten. Voor individuele mensen leidt dat tot zijnservaringen.
ZINschrift 3 gaat op zoek naar de rijkdom van de zinnen. Het onderzoekt op welke wijze het lichamelijke en zintuiglijke toegang geven tot een verdiepte spiritualiteit. Hoe kunnen we de zintuiglijke ervaringen en het denken integreren in ons werk?




Recensies

Gemiddelde waardering

Nog geen beoordelingen

Plaats een beoordeling

Recensies van onze lezers

Beoordeel dit boek als eerste!

Om een recensie te schrijven moet je zijn.