Go to top
Voor boeken altijd eerst naar De Slegte
Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders -
Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders -

Specificaties

 • Uitgever:
  Bohn Stafleu van Loghum
 • ISBN:
  9789036818810
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  230
 • Genre:
  Psychologie

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders

Werkboek voor deelnemers

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 42,99.

Omschrijving

 

Deze training geeft (pleeg-)ouders en andere opvoeders of begeleiders meer begrip van de invloed van traumatisering op de ontwikkeling van een kind. Het helpt ze beter te begrijpen waarom een kind doet zoals hij doet. Daardoor zijn ze beter voorbereid op het helpen van het kind bij het omgaan met de gevolgen van trauma. Zo kunnen ze meer doen aan het herstel van een kind en raken ze minder snel uitgeput.

Zorgen voor getraumatiseerde kinderen: een training voor opvoeders leert ouders beter te communiceren met hun kind, leert ze vaardigheden en technieken om het gedrag en de opvattingen van hun kind te veranderen en leert ze manieren om de stress van het opvoeden van een getraumatiseerd kind te verminderen. De training bestaat uit acht modules. Dit boek bevat werkbladen om deelnemers te helpen nieuwe inzichten concreet te maken voor hun eigen situatie. In deze herziene versie is het aantal theoretische dia’s beperkt en is meer aandacht voor het toepassen van de kennis en vaardigheden in de praktijk, vooral over helpen bij het omgaan met emoties en gedrag. Tot slot zijn er nieuwe bronnen toegevoegd waar deelnemers meer kunnen zien en lezen over diverse onderwerpen uit de training

Deze training is oorspronkelijk ontwikkeld door de National Child Traumatic Stress Network (NCTSN). De training is vertaald en bewerkt naar de Nederlandse situatie door Leony Coppens en Carina van Kregten, beide al jaren actief in de zorg en behandeling van chronisch getraumatiseerde kinderen als therapeut, supervisor, docent en auteur.

 

 

 p></p>

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 42,99
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht