Go to top
De meest verrassende boekhandel
Zwollerkerspel - Wim Coster
Zwollerkerspel - Wim Coster

Specificaties

 • Auteur:
 • Uitgever:
  Waanders Uitgevers
 • ISBN:
  9789462620827
 • Bindwijze:
  Paperback
 • Aantal Pagina's:
  224

Zwollerkerspel

een gordel van blauw en groen rondom de stad

Wim Coster

Beoordeel dit boek als eerste!
Paperback   Nieuw vanaf € 19,95.

Omschrijving

Op 1 augustus 2017 was het precies vijftig jaar geleden dat Zwollerkerspel werd opgeheven en bij Zwolle gevoegd. Ook Genemuiden, Hasselt, Heino en IJsselmuiden kregen daarbij een meer of minder groot stuk van de opgeheven plattelandsgemeente toebedeeld. Al viel rond die gebeurtenis toen, en nog lang daarna, vaak het woord 'annexatie'.

Hoe dan ook waren de stad en het kerspel of schoutambt al eeuwenlang, en op vele manieren, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het gemeentehuis van Zwollerkerspel is van 1916 tot 1967 zelfs gevestigd geweest in een villa in het Zwolse Ter Pelkwijkpark.
'Zwollerkerspel: een gordel van groen rondom de stad' vertelt de boeiende geschiedenis van in totaal meer dan dertig dorpen, buur(t)schappen en gehuchten en hun relatie met de stad: Berkum (Brinkhoek, Bruggenhoek, Poepershoek, Veldhoek), Cellemuiden, Frankhuis, Genne, Genne-Overwaters, Haerst, Harculo, Hasselterdijk, 's-Heerenbroek (noordelijk deel), Herfte
Holten, Hoog Zuthem, Ittersum, Laag-Zuthem, Langenholte, Mastenbroek, Nieuwe Wetering, Oldeneel, Oude Wetering, Roebolligerhoek, Schelle, Spoolde, Streukel, Voorst, Westenholte, Windesheim, Wythmen, Zalné en Zeedijk.

De teksten worden afgewisseld met literaire fragmenten en vaak uniek beeld- en kaartmateriaal. Ook de afgelopen vijftig jaar komen zo in woord en beeld voorbij.

Volledige beschrijving

Verkrijgbaar als Tweedehands

Vestiging
Conditie
Voorraad
Prijs
Er is geen Tweedehands aanbod gevonden.

Verkrijgbaar als NieuwWeb only

Vestiging
Voorraad
Prijs
Centraal Magazijn
Voldoende
€ 19,95
Levertijd: 1-2 werkdagen

Beoordeling

Beoordeel dit boek als eerste!

Recensies

Schrijf een recensie:

Velden met een * zijn verplicht